SV Laar verliest debuutwedstrijd in eerste klasse

Sport Reageer 2 min. leestijd
Foto door Jan Lemmen

De mannen van SV Laar zullen zich hun debuut in de eerste klasse anders hebben voorgesteld. Ze leden een 0-1 nederlaag tegen het Kerkraadse Chèvremont, de club waar ooit blonde pijl Willy Brokamp triomfen vierde. Op deze mooie nazomerse dag hadden veel toeschouwers de weg naar sportpark Laarderveld weten te vinden. Hoewel de uitslag voor de Laar-supporters een teleurstelling was, bood de wedstrijd op zich veel amusement en bleef deze spannend tot de laatste minuut.

SV Laar debuteert in eerste klasse

Zoals gebruikelijk ging SV Laar weer flitsend van start. Al na enkele minuten maakte een Chèvremont-verdediger net buiten de 16 hands. De toegekende vrije trap werd door Jurre Neijnens in het zijnet geschoten. Laar was de sterkere ploeg en de Kerkradenaren kwamen een paar keer goed weg. Zo trof Jordi Beelen in de 14e en 24e minuut de lat. Het doelpunt viel echter vlak voor rust aan de andere kant. Op vrije trap ter hoogte van de cornervlag volgde een scrimmage waaruit Chèvremont wist te scoren.

Na de hervatting ging SV Laar weer direct in de aanval, echter zonder resultaat. Het was vooral aan de uitstekende keeper Twan Roex te danken dat Chèvremont de nul wist te behouden. De gretigheid waarmee SV Laar de aanval zocht leidde tot onnauwkeurigheid in de passing, met als gevolg dat Chèvremont nog een paar kansjes kreeg om de voorsprong te vergroten. De mannen van trainer Peluso verdienen een compliment voor hun tot in de laatste minuut getoonde inzet.

Volgende wedstrijd

Volgende week moet SV Laar op bezoek bij het eveneens gepromoveerde Boekel Sport, dat met een 1-1 gelijkspel tegen het Eerselse EFC de competitie is begonnen.