Laat je huisdier zegenen bij de Paterskerk in Weert

Dieren Reageer 1 min. leestijd

In Weert wordt ook dit jaar een eeuwenoude traditie opnieuw tot leven gebracht. Op vrijdag 4 oktober, Werelddierendag, is iedereen met een huisdier of gezelschapsdier van harte welkom om deze te laten zegenen bij de Paterskerk in Weert.

Sinds 1461 eren de inwoners van Weert de heilige Franciscus rondom zijn sterfdag op de Biest. Franciscus, bekend om zijn spiritueel radicalisme, zijn liefde voor de natuur, zijn zorg voor de armen en zijn streven naar vrede, blijft ook vandaag de dag een inspirerend voorbeeld. Omdat Franciscus van Assisi wordt gezien als de beschermheilige van huisdieren, verzorgt pater Gerard Heesterbeek, van de Minderbroeders Franciscanen, op vrijdag 4 oktober een speciale dierenzegening.

De zegening is niet alleen een bijzondere ervaring voor de dieren, maar ook voor hun baasjes. Velen hopen dat hun huisdier na de zegening extra beschermd is. Iedereen die zijn of haar huisdier wil laten zegenen, is van harte uitgenodigd om op vrijdag 4 oktober om 16.00 uur naar de Paterskerk aan de Biest 43 in Weert te komen. Mocht het weer tegenzitten, dan vindt de zegening binnen in de Paterskerk plaats. Er zijn geen kosten verbonden aan de zegening.

Deel dit bericht
Geef reactie