Loopfietsenrace voor peuters op woensdag 23 oktober

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Racende peuters opgelet: op woensdag 23 oktober van 10.00 tot 11.30 uur organiseren Humankind, AV Weert en Punt Welzijn een loopfietsenrace voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Sportakkoord Weert.

Op deze manier willen de betrokken organisaties de peuters van Weert het plezier van het bewegen laten ervaren. “Het gebruik van een loopfiets is voor peuters goed voor de ontwikkeling van de grove motoriek, het is een goede voorbereiding op het leren fietsen én daarnaast ontzettend leuk!”

Loopfietsenrace

Alle peuters van Weert en omstreken zijn van harte welkom om deel te nemen aan de loopfietsenrace. De activiteit vindt plaats op het terrein van AV Weert aan de Parklaan 1C in Weert. Tijdens de race zullen de kinderen een parcours afleggen van ongeveer 200 meter. Daarnaast is er de mogelijkheid om te oefenen op de daarvoor ingerichte oefenbaan.

Er zullen vier rondes plaatsvinden; kinderen kunnen zich voor één ronde gratis inschrijven via deze link. Er is wel een beperkt aantal plaatsen, dus vol is vol. Bovendien wordt aan alle peuters met een eigen loopfiets gevraagd deze mee te nemen. Mocht je geen eigen loopfiets hebben, dan zijn er per race een aantal loopfietsen beschikbaar om te lenen.

Clinic hardlooptechniek

Ook aan de ouders is gedacht deze ochtend: zij kunnen net als de kinderen in beweging komen door een clinic looptechniek te volgen bij AV Weert. Tijdens de clinic maak je kennis met de technische kant van het hardlopen, de juiste loophouding en -techniek.

De clinic wordt gegeven van 10.15 uur tot 10.45 uur en van 11.00 uur tot 11.30 uur. Inschrijven hiervoor kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Deel dit bericht
Geef reactie