Verdachte auto aangetroffen in garagebox Graswinkel

112 Bijgewerkt op 23 september 2024 om 18.19 uur Reageer 2 min. leestijd

Update – Maandagmiddag rond 15.45 uur werden diverse hulpdiensten gealarmeerd vanwege een verdachte situatie in de wijk Graswinkel. Volgens buurtbewoners is in een garagebox aan de Zilvermeeuw onder verdachte omstandigheden een auto aangetroffen.

Uit voorzorg is de omgeving direct afgezet. Inmiddels is er opgeschaald naar GRIP 1 en komt de brandweer ter plaatse om de omgeving veilig te stellen. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) is opgeroepen om de situatie nader te onderzoeken.

De exacte aard van de verdachte omstandigheden rondom de auto is nog onduidelijk. De Graswinkellaan is momenteel deels afgesloten tussen Leeuwerikhof en Kievitlaan.

Buurtbewoners wordt gevraagd om binnen te blijven.

2 u 8 m geledenmaandag 23 september 2024 16:34

Politie Eenheid Limburg bericht:

In de Graswinkellaan in Weert is de politie op dit moment bezig met een onderzoek in een garagebox naar aanwezigheid van mogelijk explosief materiaal. De bewoners van 17 appartementen worden tijdelijk opgevangen in het gemeentehuis.

2 u 12 m geledenmaandag 23 september 2024 16:30

Deel van wooncomplex is ontruimd

Bewoners kunnen naar stadhuis waar ze worden opgevangen. De politie en handhaving helpen bij de ontruiming.

1 u 27 m geledenmaandag 23 september 2024 17:15

Onderzoek in volle gang

Rond 17.00 uur is de politie gestart met het onderzoek in de garagebox. Met een speciale spiegel in de handen en mondkapjes op doen agenten momenteel onderzoek. In de garagebox staat een Audi met op de voorruit Duitse kentekenplaten.

23 min geledenmaandag 23 september 2024 18:19

Onderzoek afgerond

Het onderzoek in de garagebox is afgerond. Er is geen explosief materiaal aangetroffen. Alle bewoners kunnen weer terug naar hun appartement.

Deel dit bericht
Geef reactie