Repair Café van start in Stramproy

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto Repair Café Weert

Wie kent het niet: op een dag brandt dat leuke schemerlampje niet meer, of werkt dat fijne koffieapparaatje niet meer goed, of gaat er iets stuk aan je lievelingsjurk. Repareren, zou je denken. Maar helaas wordt dit (bijna) niet meer opgepakt door de vakmensen. Daarom opent er binnenkort een Repair Café in Stramproy.

Repair Café Stramproy

Naast het feit dat het heel jammer om iets weg te moeiten gooien, is het niet duurzaam en zeker ook niet goed voor je portemonnee. Vanuit deze gedachte heeft Door Creemers Ouderenvereniging Stramproy benaderd om een Repair Café op te starten. Samen met Door en Peter Albersen gaat de Ouderenvereniging op 12 oktober met dit Repair Café van start.

Het Repair Café begint volgens de Oudervereniging klein: in een ruimte waar je met je kapotte apparaat naartoe kunt komen, zodat er samen gekeken kan worden naar hoe dit gerepareerd kan worden. Hier staat tevens een lekker kopje koffie of thee voor je klaar.

Vrijwilligers gezocht

Om zoveel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn, is het Repair Café nog op zoek naar mensen met kennis en handige handjes die meteen als iets niet meer werkt hun radartjes laten werken om te bedenken waarom het niet meer werkt en hoe dat opgelost kan worden.

Praktische informatie

Het eerste Repair Café vindt op zaterdag 12 oktober van 13.00 tot 17.00 uur plaats aan de Molenbroek 1 in Stramproy. Iedereen is welkom.

Deel dit bericht
Geef reactie