Feest in de bieb tijdens Kinderboekenweek 2024

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Pexels

Van 2 tot en met 13 oktober 2024 is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar draait alles om het thema: ‘Lekker eigenwijs!’. Kinderboeken staan vol met eigenzinnige personages die graag hun eigen pad volgen. Naast het lezen van deze eigenwijze verhalen zijn er ook tal van leuke activiteiten gepland. Ook de bibliotheek in Weert doet mee.

Eigenwijze activiteiten bij de bibliotheek in Weert

Op zaterdag 5 oktober is er een eigenwijze Kinderboekenzaterdag bij Bibliocenter Weert. Iedereen is welkom voor een feestje in de bieb.

  • Van 10.30 tot 11.00 uur is er voor peuters van 2 tot 4 jaar, hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s een spannend voorleesavontuur. Er wordt een spannend verhaal voorgelezen en je mag lekker bewegen.
  • Van 11.00 tot 16.00 uur is er een doe-het-lekker-zelf-markt voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Je kunt hier allerlei leuke dingen doen, zoals:
    • Je eigen ‘eigenwijze boekenlegger’ maken of kleuren en tekenen in de crea-kraam;
    • Met LEGO-blokken bouwen aan de LEGO-tafel;
    • Meedoen met een leuk spel aan de spellentafel;
    • Een fijn hoekje opzoeken en lekker chillen met een boek.

Een eigenwijs feestje in Heythuysen

Op 12 oktober van 11.00 tot 12.00 uur komt kinderboekenschrijfster Barbara Scholten voorlezen bij Bibliocenter Heythuysen. Ook kunnen kinderen van 6 tot 10 jaar hier gezellig ‘eigenwijs’ komen knutselen.

Barbara Scholten schrijft boeken over eigenwijze personages zoals Frietje Frommel, Donnie Donut en Oma Luchtbuks. Ze doet graag dingen op haar eigen manier; misschien is ze daarom wel schrijfster geworden. Barbara woont op een boot in Amsterdam met haar vriend, 4 kinderen, 3 katten en 2 honden, net als Roef uit De woonbootbende.

Meedoen aan de activiteiten tijdens Kinderboekenweek

Alle activiteiten zijn gratis. Kijk voor meer informatie op www.bibliocenter.nl/kinderboekenweek.

Deel dit bericht
Geef reactie