PostNL verwijdert brievenbussen in Weert, Stramproy en Nederweert

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Brievenbus PostNL op Korenmarkt in Weert

Vanaf half november gaat PostNL stap voor stap 70 van de 730 brievenbussen in Limburg weghalen, omdat deze onvoldoende gebruikt worden om post te versturen. Ook in Weert, Stramproy en Nederweert verdwijnen als gevolg van deze beslissing een aantal brievenbussen.

Overbodige brievenbussen

Volgens PostNL is er sprake van een aanhoudende daling van de hoeveelheid post. “Dagelijks legen we brievenbussen waarin nauwelijks of zelfs geen post zit, bijvoorbeeld omdat er twee brievenbussen dicht bij elkaar staan. Daarom halen we de overbodige brievenbussen weg”, zo is te lezen op de website van PostNL.

Hierbij kijkt de organisatie goed naar de locatie. Brievenbussen in de buurt van bijvoorbeeld ziekenhuizen en zorginstellingen blijven staan. Ook houdt PostNL zich aan de afspraken in de Postwet- en regelgeving: in woonkernen met meer dan 5.000 inwoners staat er altijd een brievenbus binnen een straal van 1 kilometer. In woonkernen met minder dan 2.500 inwoners is dat binnen een straal van. 2,5 kilometer.

Waar kan ik nog een brief op de post doen?

In Weert zullen de brievenbussen aan het Stationsplein en de Korenmarkt weggehaald worden. In Stramproy gaat het om de brievenbus aan de Prinses Marijkestraat en in Nederweert verdwijnt de brievenbus aan de Molenweg.

Waar je nog wel een brief op de post kunt doen, vind je op de locatiewijzer van PostNL. Daar zie je ook de pakket- en briefautomaten die PostNL juist in toenemende mate plaatst, omdat je via deze automaten brieven én pakketten kunt versturen.

Deel dit bericht
Geef reactie