SP Weert voert actie voor behoud van Cwartier

Politiek Reageer 2 min. leestijd

De gemeenteraad vergadert vanavond over de toekomst van Cwartier in Weert. Er ligt een voorstel om het pand aan de Beekstraat te slopen. De SP in Weert wil het Cwartier juist behouden. Ze benadrukken dit met posters die op verschillende plekken in de stad hangen.

Cwartier, sinds 2015 een creatieve broedplaats, biedt onderdak aan ongeveer 100 startende bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het voormalige stadhuis functioneert als ontmoetingsplaats waar bewoners van Weert gemakkelijk binnenlopen. De locatie stimuleert samenwerking en inspiratie.

De SP stelt dat het Cwartier een belangrijke rol speelt in de lokale economie en het sociale leven. In gesprekken met de Cwartiermakers werd duidelijk dat deze plek moeilijk vervangbaar is. De SP ziet daarom het behoud van het Cwartier als de beste optie voor de stad.

Poster-actie

Op de dag van de raadsvergadering lanceerde de SP een posteractie. De posters roepen op om de gebruikers van het Cwartier inspraak te geven over de toekomst. Daarnaast vestigen ze de aandacht op het financiële tekort van 83,5 miljoen euro waarmee de gemeente kampt.

SP-woordvoerder Yvonne Imming stelt dat de mogelijke sloop plaats kan maken voor woningbouw. Ze benadrukt dat de belangen van de huidige gebruikers centraal moeten staan. Volgens Imming zou het zonde zijn als de gemeente het Cwartier vervangt door huizen voor kennismigranten, zoals eerder in de media werd gesuggereerd. De SP wil dat de gebruikers meebeslissen over hun toekomst. Volgens de partij zouden er andere keuzes gemaakt worden als zij inspraak hebben.

Deel dit bericht
Geef reactie