Bewoner en agent naar ziekenhuis na woningbrand Kazernelaan

112 Bijgewerkt op 26 september om 7.35 uur Reageer 2 min. leestijd

Update – Donderdagochtend rond 5.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een woningbrand aan de Kazernelaan in Weert. Het ging om een flinke brand waarbij twee mannen gewond raakten: een bewoner en een politieagent.

Explosies en rookontwikkeling

De politie was als eerste ter plaatse en hoorde direct twee explosies. Aan de achterzijde van de woning waren de ruiten gesprongen, waarna er flinke rookontwikkeling ontstond.

Evacuatie van bewoners

Een van de bewoners bevond zich nog bij de woning, waarna een agent hem probeerde weg te halen. Hierbij ademden beide mannen rook in. Drie kinderen waren inmiddels al in veiligheid gebracht bij de overburen.

Inzet van blusvoertuigen

Vanuit de meldkamer werd snel opgeschaald naar ‘middel brand’. Twee blusvoertuigen en een ladderwagen kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden. De Kazernelaan werd tijdelijk afgesloten zodat de hulpdiensten veilig konden werken.

Gewonden naar het ziekenhuis

Twee ambulances arriveerden om de gewonde bewoner en de agent, die te veel rook hadden ingeademd, naar het ziekenhuis te brengen. De drie kinderen werden getroost met een knuffelbeertje van een ambulancebroeder.

Onderzoek naar de brand

De brandweer kreeg de brand snel onder controle en de woning wordt nu geventileerd. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De woning stond in de steigers vanwege verbouwwerkzaamheden, maar het is nog onduidelijk of dit verband houdt met de brand. Team Brandonderzoek van de brandweer doet nader onderzoek.

Update – De brand is ontstaan in de (technische) ruimte van het zwembad.

Bekijk een video: https://youtu.be/-bKoLdKA4L4

Deel dit bericht
Geef reactie