Inzegening Mariabeeld en installatie broedermeesters Broederschap

Algemeen Reageer 3 min. leestijd
Gerestaureerd Mariabeeld bij Sint Martinuskerk in Weert - Foto via Broederschap

Op zondag 6 oktober om 10.00 uur start de Rozenkransmaand in de Sint Martinuskerk in Weert met een feestelijke eucharistieviering. Tijdens deze viering zal de Broederschap twee nieuwe broedermeesters installeren. Na afloop van de mis volgt de inzegening van het recent gerestaureerde Mariabeeld, aan de linker voorgevel van de kerk.

Het St. Martinuskoor verzorgt de muzikale omlijsting van de viering en zingt de Kurze Festmesse van Ignaz Reimann. Na de ceremonie zijn alle aanwezigen, samen met de Vrienden van het Martinuskoor, welkom voor een informeel samenzijn in de Abdij Maria Hart van de zusters Birgittinessen.

Installatie nieuwe broedermeesters

Tijdens de eucharistieviering worden de heer J. Lempens uit Bocholt (B) en de heer D. Rechmann uit Weert geïnstalleerd als nieuwe broedermeesters. Zij treden toe tot de Broederschap, waarmee zij bijdragen aan de verering van de miraculeuze beeltenis van Onze Lieve Vrouwe tot Weert. Bovendien zullen zij zich inzetten voor de actualisering van de titel van bijstand, waaronder Maria in Weert wordt vereerd, en deze in de praktijk brengen.

Herstel en inzegening van Mariabeeld

Het Mariabeeld, dat sinds 1939 aan de linker voorgevel van de kerk prijkt, raakte eerder dit jaar beschadigd toen een jeugdige voetballer per ongeluk de hand van Maria brak. De hand, waarin oorspronkelijk een staf zat, is inmiddels gerestaureerd. Op 6 oktober, 85 jaar na de eerste inzegening, zal deken Honings het Mariabeeld opnieuw inzegenen, direct na de plechtige eucharistieviering.

Dagelijks gebed in de Sint Martinuskerk

Gedurende de Rozenkransmaand wordt in de Sint Martinuskerk elke werkdag het Rozenhoedje gebeden. Dit gebed vindt plaats voorafgaand aan de ochtendmis, van maandag tot en met vrijdag om 8.45 uur, en op zaterdag om 11.45 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te bidden.

De betekenis van de Broederschap

De Broederschap van Onze Lieve Vrouwe tot Weert verenigt de klassieke Mariaverering met moderne naastenliefde en maatschappelijke betrokkenheid. Hun activiteiten omvatten onder meer deelname aan processies, het bidden van de rozenkrans, en de jaarlijkse viering van de meimaand. Daarnaast staat de Broederschap bekend om haar sociale initiatieven, zoals de succesvolle Kerstpakkettenactie in samenwerking met de Voedselbank.

Deel dit bericht
Geef reactie