‘Club Extra’ gaat weer van start

Voor kinderen die extra aandacht nodig hebben bij sport- en cultuuractiviteiten

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Pexels

Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen zich weer aanmelden voor Club Extra. Dit initiatief is speciaal bedoeld voor kinderen die lastig aansluiting vinden bij reguliere sport- en cultuuractiviteiten. Club Extra is een samenwerking tussen Punt Welzijn, RICK, PGZ en Stichting Choice 4 Sport. De sport- en cultuurlessen starten na de herfstvakantie. 

Al een aantal jaren volgen kinderen onder speciale begeleiding sport- en cultuuractiviteiten met Club Extra. ‘Extra’ verwijst naar de extra aandacht voor kinderen die gedragsproblemen hebben of waarbij sprake is van een (licht)verstandelijke of zintuiglijke beperking.

De kinderen kunnen ook dit schooljaar weer een keuze maken tussen sport- en beweegactiviteiten of cultuuractiviteiten (tekenen, schilderen, toneel, muziek en dans). Bij de activiteiten zijn minimaal twee professionals aanwezig die voor een veilige omgeving zorgen. In een klein groepje van maximaal acht kinderen, met heel veel persoonlijke begeleiding, beleven de kinderen plezier aan sport of cultuur. Deelname aan de activiteiten zorgt voor groei bij de kinderen.

Praktische informatie

De sportactiviteiten starten vanaf 30 oktober en vinden iedere woensdag plaats in de sportzaal van het KEC aan de Beatrixlaan 3b in Weert.

  • Club Extra Junior: voor kinderen van 7 tot 9 jaar, van 15.15 tot 16.00 uur.
  • Club Extra: voor kinderen van 10 tot 13 jaar, van 16.00 tot 17.00 uur.

De cultuuractiviteiten starten vanaf 30 oktober en vinden iedere woensdag van 13.30 tot 14.30 uur plaats. Deze activiteiten worden georganiseerd bij Judith’s Dancepoint, aan de Kessenichstraat 3, en het RICK, aan de Wilhelminasingel 12, in Weert.

Aanmelden

Kinderen van 7 t/m 13 jaar kunnen zich aanmelden. Er wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Vóór deelname aan de eerste activiteit vindt er altijd een kennismakingsgesprek plaats.

Bij vragen of om je aan te melden, kun je contact opnemen met Punt Welzijn (sport) of RICK (cultuur).

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie