Dit is er te doen in de horeca tijdens kermis Weert

Uitgaan Reageer 5 min. leestijd
Archieffoto kermis Weert 2023

De voorpret is in volle gang, er wordt volop gebouwd en het aftellen is bijna voorbij: vanmiddag barst het jaarlijkse kermisplezier weer los in Weert. Daarbij zijn het niet alleen de attracties die van de vroege middaguurtjes tot laat in de avond doordraaien, maar ook de horecagelegenheden. Waar is het feest in de horeca tijdens kermis Weert?

Kermisvrijdag

Het kermisweekend wordt vrijdag ingeluid met onder andere Floor Phillers, die vanaf 22.30 uur draait in Café ’t Swaentje. Op de Oelemarkt gaan de remmen al eerder los, want daar begint om 16.00 uur het DJ Festijn met een B.

In Café Zig Zag kun je zoals ieder jaar op kermisvrijdag terecht voor techno, dit keer georganiseerd door Structuur. En ook ‘beej de Tram‘ is het kermis, want vanaf 20.00 uur staat Fever of Life daar op het podium. Om 21.00 uur betreden de negen muzikanten van Turnback & The Blazing Babes het podium van Gotcha! Weert.

Bij Café de Harmonie vindt vanaf 20.00 uur Jappie’s Bar on Tour plaats met de Hollandse editie, waarbij onder andere Mike van den Broek en DJ Syro zullen optreden. In Muziekcafé de Toeter zijn het de ABBA-girls en DJ Henry die er een feest van gaan maken.

Kermiszaterdag

Op kermiszaterdag is het driedubbel draaien, want dan draait Tim Draaimakers vanaf 22.30 uur plaatjes bij Café ’t Swaentje. In Café Tramhalt is het de band From USA die vanaf 20.00 uur de tent op z’n kop zal zetten en vanaf 14.00 uur staat feest & showband Lijn 7 op de Oelemarkt.

Eveneens vanaf 14.00 uur vindt er een Silent Bingo plaats met Mystery Beats bij Café de Harmonie. Vanaf 20.30 uur volgt er, eveneens met Mystery Beats, een Silent Disco. Bij Gotcha! staat vanaf 21.00 uur coverband The New Sensation op de planken en in Muziekcafé de Toeter is het wederom DJ Henry die de boel op stelten komt zetten.

Zaterdag start ook het muzikale programma bij Stadscafé Du Commerce, waarbij DJ Albert Keser aan de knoppen draait.

Kermiszondag

De gezelligste Weerter kermisavond is volgens Gotcha! de zondagavond. Dan staat vanaf 20.00 uur Guarantee op de planken om kermisfans een heerlijke avond te bezorgen met lekkere songs van toen en nu.

Bij Café ’t Swaentje is het van 21.30 tot 01.30 uur weer prijs met Vunzige Deuntjes. Daaraan voorafgaand kun je van 16.00 tot 19.00 uur bij Café Zig Zag terecht voor een Classic Rock Experience of vanaf 16.00 uur de voetjes van de vloer laten gaan met DJ Phil Aspers bij Café Tramhalt.

Wie niet kan wachten, kan vanaf 14.00 uur alweer terecht op de Oelemarkt, waar onder andere DJ Sylvie Thijs en Bolle Jan de boel op stelten zetten. In Café de Harmonie wordt er samen gedeeld en gefeest tijdens een Pitcher Party en in Muziekcafé de Toeter is het tijd voor de enige echte Nozem Party. Ook bij Du Commerce is Albert Keser weer van de partij.

Kermismaandag

Maandagmiddag kun je vanaf 12.00 uur Kérmis Toepe bij Café de Harmonie, waar om 19.00 uur Frans Theunisz optreedt. In Muziekcafé de Toeter vinden die dag optredens plaats van Frenke, Lola Lee en De Léste Drej.

Ook het feestterrein op de Oelemarkt gaat al om 12.00 uur open. Van 14.00 tot 17.00 uur vindt hier een biercantus plaats met onder andere Tony’s T-Mex, DJ Silvie Thijs en Ferry de Lits. Om 15.00 uur barst het feest los bij De SooS met The Deejays en rond 19.30 uur sluit Café Tramhalt aan met Two for you.

Kermisdinsdag en -woensdag

Diverse horecagelegenheden openen hun deuren ook op kermisdinsdag en -woensdag voor nog een laatste rondje, of twee, of drie. Zwieren, zwaaien en rondjes draaien maar!

Is er nog meer te doen in de Weerter horecagelegenheden tijdens de kermis? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar [email protected] en meld je evenement aan via GastvrijWeert.nl. Interessante aanvullingen worden middels een update aan dit bericht toegevoegd.

Deel dit bericht
Geef reactie