Leerlinge Liz knipt lange haren van juf Marjos voor goed doel

Human interest Reageer 2 min. leestijd

Onder het toeziend oog van 40 leerlingen van de Widdonckschool in Weert heeft juf Marjos Metsemakers donderdag haar lange haren laten afknippen. De 13-jarige leerling Liz Moerman kreeg de eer om dit te doen. Het afgeknipte haar wordt gedoneerd voor mensen die door ziekte hun haar verloren hebben, zodat er een pruik van gemaakt kan worden.

Kapster Liz

Voor deze speciale gelegenheid was een kapster van kapper ‘Hoofdzaak’ naar de school gekomen. Ze vlocht twee staartjes in het haar van juf Marjos, waarna Liz de vlechten één voor één mocht afknippen. Het feit dat Liz hiervoor gevraagd werd, is niet toevallig. Vorig jaar verloor ze haar nichtje Vera aan neuroblastoom, een vorm van kinderkanker.

Haar doneren of rummikuppen

Naast het goede doel had de knipbeurt ook een educatief doel. De Widdonckschool wil haar leerlingen leren hoe ze iets goeds voor een ander kunnen doen, als onderdeel van het vak burgerschap. Juf Marjos legt uit: “Dat kan door je haar af te knippen en te doneren, maar je kan ook bloed geven, vegen bij de buurvrouw of rummikuppen met oma. We vinden het belangrijk dat kinderen leren wat ze voor een ander kunnen betekenen.”

Geld inzamelen

De haar-doneeractie markeert de start van meer acties voor goede doelen dit schooljaar. Zo is er ook een doneeractie voor het KWF aan gekoppeld, die al bijna duizend euro heeft opgeleverd. Wie wil bijdragen, kan dat doen via deze link.

Meer acties

Later dit jaar volgen er nog een fietsmarathon, een wintermarkt en gaat Marjos samen met collega’s Lopen voor Hoop. “Al deze acties zijn gericht op het inzamelen van zoveel mogelijk geld voor kankeronderzoek aan het einde van het schooljaar,” vertelt Marjos.

In de video is te zien hoe Liz de vlechten van juf Marjos afknipte en daarmee het startsein gaf voor een reeks goede doelenacties voor het KWF: https://youtu.be/me182QaIr8A.

Deel dit bericht
Geef reactie