Subsidieregeling voor activiteiten rond Weert als Europese Cultuur- en Carnavalsstad

Vastelaovendj Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Weert is door de Närrische Europaïsche Gemeinschaft (NEG) verkozen tot ‘Närrische cultuurstad 2024-2025’. De gemeente wil daarom een impuls geven aan de lokale culturele infrastructuur van Weert en kondigt een subsidieregeling aan voor activiteiten die plaatsvinden in het kader van Weert als Europese Cultuur- en Carnavalsstad 2024-2025. Deze regeling is bedoeld om verenigingen en organisaties te ondersteunen die een bijdrage willen leveren aan dit bijzondere jaar, waarin cultuur en carnaval centraal staan.

Subsidie voor culturele en carnavalsactiviteiten

Het themajaar ’Weert Europese Cultuur- en Carnavalsstad 2024-2025’ biedt een unieke kans om Weert op de kaart te zetten als centrum van kunst, cultuur en traditie. Met de nieuwe subsidieregeling wil de gemeente initiatieven aanmoedigen die bijdragen aan het culturele erfgoed van Weert en de rijke carnavalscultuur. Burgemeester Raymond Vlecken laat weten: “We zijn verheugd om samen met inwoners en organisaties van Weert dit bijzondere jaar te vieren. Met deze subsidieregeling willen we creativiteit en samenwerking stimuleren en zo zorgen voor een onvergetelijk Vastelaovendjseizoen 2024-2025. Ik roep iedereen op om met originele ideeën te komen en deel te nemen aan dit unieke feestjaar.”

Voor wie?

De subsidieregeling staat open voor iedere organisatie die activiteiten of evenementen organiseert passend binnen het thema (en in samenwerking met een andere partij).

Voorwaarden

Voor deze subsidieregeling geldt een subsidieplafond van € 50.000. Het maximum aan te vragen subsidiebedrag per activiteit is € 5.000. Voor elke aanvrager is maximaal € 10.000,- beschikbaar.

Activiteiten die in aanmerking komen voor deze subsidie moeten ten minste aan een van deze pijlers voldoen:

  • Kunst en Vastelaovendj;
  • Borgen en doorgeven van het immateriële erfgoed;
  • Betrekken van jeugd;
  • Samenwerken.

Daarnaast is het van belang dat de activiteit in samenwerking met een andere partij georganiseerd wordt en een bovenlokale uitstraling heeft, zodat ook deelnemers en publiek van buiten Weert worden aangetrokken. Ga voor meer informatie over de subsidieregeling of het indienen van een aanvraag naar: weert.nl/subsidieregelingneg.

Deel dit bericht
Geef reactie