Man opgepakt voor fraude met bankpassen in Maarheeze en Weert

112 Reageer 2 min. leestijd

Het rechercheteam in Oost-Brabant heeft woensdag een doorbraak bereikt in een onderzoek naar fraudeurs die zich voordoen als bankmedewerker of politieagent. Hierbij worden vaak ouderen misleid. In dit verband is een 22-jarige man uit Eindhoven aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drie gevallen van oplichting, waaronder in Maarheeze en Weert.

De verdachte kwam in beeld tijdens het onderzoek naar fraudezaken in Vught, Maarheeze en Weert. In alle gevallen deden de oplichters zich voor als bankmedewerkers en beweerden dat er iets mis was met de bankrekening, pas of creditcard van het slachtoffer. Door het vertrouwen te winnen, slaagden de fraudeurs erin om slachtoffers gevoelige informatie te ontfutselen en hun bankpassen af te geven. In sommige gevallen werden zelfs waardevolle goederen meegegeven aan zogenaamde koeriers.

Diefstal en fraude met bankpassen

Het vermoeden bestaat dat de 22-jarige verdachte niet alleen de bankpassen persoonlijk ophaalde bij de slachtoffers, maar ook de gestolen bankpassen gebruikte om geld op te nemen. Hij wordt op dit moment vastgehouden voor verder onderzoek.

Blijf waakzaam, laat je niet misleiden

De politie benadrukt dat echte agenten of bankmedewerkers nooit om bankpassen, pincodes of waardevolle goederen vragen. Ontvang je een verdacht telefoontje van iemand die zich voordoet als politiemedewerker of bankmedewerker? Hang direct op en meld dit bij de politie via 0900-8844. Staat er een agent voor je deur?

Vraag altijd om identificatie. Een legitiem agent laat een politiepasje zien met een logo, foto en dienstnummer. Heb je twijfels? Bel meteen 112, vooral als er sprake is van een verdachte situatie. Laat niemand zonder legitimatie je woning betreden.

Deel dit bericht
Geef reactie