Kunst en cosplay tijdens koopzondag in Nederweert

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Centrum Nederweert

Nederweert – Op zondag 6 oktober 2024 wordt het centrum van Nederweert omgetoverd tot een openlucht kunstgalerie. Het kunstevent ‘Ovaal’ nodigt iedereen uit om te genieten van diverse kunstvormen in een laagdrempelige omgeving met kunst en cosplay.

Het evenement begint om 13.00 uur en biedt de bezoekers gratis toegang tot exposities, live muziek en bijzondere demonstraties. De winkels zijn tijdens dit evenement ook geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Een divers aanbod van kunst en demonstraties

Tijdens het kunstevent presenteren verschillende exposanten hun kunstwerken. Van fotografie en glaskunst tot sieraden en keramiek, er is voor iedere smaak iets te ontdekken. Daarnaast geven de exposanten live demonstraties van hun vaardigheden. Zo kun je onder andere genieten van bodypainting en verschillende ambachtelijke technieken.

Spannende cosplay acts en dinosaurus attracties

Naast de kunstexposities kunnen bezoekers ook bijzondere cosplay acts verwachten. Verschillende personages, waaronder een dinosaurus, een robot en andere populaire figuren zoals Transformers en Predators, maken graag tijd voor een fotomoment. Dit zorgt voor een leuke interactie met het publiek en extra vermaak tijdens het evenement.

Winkels en livemuziek vullen de middag aan

Ook de deelnemende winkels in Nederweert zijn geopend, waardoor bezoekers kunnen shoppen en kunst combineren. Voor een muzikale omlijsting zorgt de band Millroad, die op het Lambertusplein hits uit de jaren ’70 en ’80 speelt. Bij ijssalon Florence kun je bovendien genieten van de muziek van Millgreen.

Over de organisatie

Het kunstevent ‘Ovaal’ wordt georganiseerd door Pop Up Galerie Nederweert in samenwerking met de Ondernemersvereniging Nederweert. Alle exposanten en informatie zijn te vinden op de Facebookpagina van Kunstovaal Nederweert.

Praktische informatie

  • Gratis toegang en parkeren
  • Datum: Zondag 6 oktober 2024
  • Tijd: Vanaf 13.00 uur
  • Locatie: Centrum Nederweert
Deel dit bericht
Geef reactie