Kermis Weert met puzzelstukje bij nieuwe attractie geopend

Algemeen Evenementen Weert Reageer 2 min. leestijd

De kermis in Weert is officieel gestart. Vrijdagavond opende wethouder Michèle Ferrière, samen met vertegenwoordigers van de kermisbonden, de kermis bij de nieuwe attractie ‘Projekt 2’ op de Markt. Ondanks de regen kwamen mensen bijeen om dit feestelijke moment mee te maken.

Wethouder Ferrière sprak vol trots over de première van ‘Projekt 2’, een attractie van de familie Sipkema-Bartling. Na de officiële opening stapte ze, samen met voormalig wethouder en nu Tweede Kamerlid Geert Gabriëls, in de attractie om deze zelf te beleven.

Primeur

Voorafgaand aan de ceremonie speelde harmonie Sint Antonius Weert een muzikaal optreden. Daarna volgden toespraken van de wethouder en de kermisbonden. Hierbij werd de familie Sipkema-Bartling extra in de schijnwerpers gezet. Hun attractie ‘Projekt 2’ staat voor het eerst op een kermis en draait nu volop in Weert.

Puzzelstukje

De ceremonie werd afgesloten met de presentatie van de Kermis Weert-puzzel. Wethouder Ferrière legde het laatste stukje, waardoor de kermis officieel geopend werd. De puzzel is verkrijgbaar bij de pop-up store van Kermis Weert aan de Nieuwe Markt, bij de Bruna aan de Markt en online via Hart van Limburg. Daarnaast loopt er nog een prijsvraag bij WdG waarbij je kans maakt om de puzzel te winnen.


Fotobijdragen van Carlo van Hout en Theo Van de Winkel

Deel dit bericht
Geef reactie