Weerter kermis houdt 2 minuten stilte voor exploitant

Algemeen Bijgewerkt op 28 september 2024 om 15.49 uur Reageer 1 min. leestijd

In de vroege ochtend is de Weerter kermis opgeschrikt door het onverwachte overlijden van een kermisexploitant.

Uit respect voor de nabestaanden zal de kermis vanavond om 20.00 uur twee minuten stilte in acht nemen. De familie heeft echter uitdrukkelijk aangegeven dat zowel de attractie als de kermis na deze stilte gewoon doorgaan.

Via de website van Kermis Weert wenst het college van burgemeester en wethouders en het kermisteam de familie veel kracht en sterkte bij dit intense verlies.

Groot ongeloof

De Nederlandse kermisgemeenschap verkeert in diepe shock. “We zijn vol ongeloof en intens verdrietig,” laat de Bovak Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders via social media weten.

Terwijl het kermisfeest in heel Nederland doorgaat, rouwen zij gezamenlijk om het plotselinge overlijden van hun collega Hans van Tol jr. (Hansje), die slechts 28 jaar oud werd. Er wordt veel medeleven betuigd aan de familie.

De gemeenschap voelt zich machteloos, maar ervaart tegelijkertijd een sterke behoefte om elkaar te steunen en er voor elkaar te zijn.

Kermismis

Op zondagochtend 29 september om 11.00 uur vindt op de autoscooter (Kasteelplein) een Heilige Mis plaats, een moment van saamhorigheid.

Deel dit bericht
Geef reactie