Studio Weert CS opent jongeren ontmoetingsplek op station

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Stationshal in Weert

De gemeente Weert heeft groen licht gegeven voor het pilotproject Studio Weert CS. Dit project werd recent goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders. Het initiatief richt zich op jongeren en biedt hen een plek om samen te komen, te studeren en hun talenten te ontwikkelen. De gemeente huurt de voormalige bloemenwinkel op het NS-station in Weert als ruimte voor het project.

Studio Weert CS: Ontmoetingsplek voor jongeren

Studio Weert CS is gevestigd in de voormalige bloemenwinkel op het NS-station. Jongeren kunnen hier overdag na schooltijd samenkomen om te studeren en anderen te ontmoeten. In de avonduren vinden er workshops en activiteiten plaats, georganiseerd met partners zoals Stichting RICK en het Bibliocenter Weert. Het project stimuleert talentontwikkeling en geeft jongeren direct toegang tot hulp en informatie over werk, inkomen en andere praktische zaken.

Financiering en samenwerkingen

De gemeente Weert is per 1 oktober 2024 een huurovereenkomst aangegaan met NS Vastgoed voor de ruimte. De huurkosten van €16.000 worden gefinancierd vanuit het activiteitenbudget van het Stadslab. Bovendien ontvangt Stichting RICK een projectsubsidie van maximaal €50.000. Dit bedrag wordt gebruikt om het project te ondersteunen en komt uit het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA), dat zich richt op het versterken van de sociale basis.

Doel en toekomst van Studio Weert CS

Studio Weert CS heeft als doel de mentale, fysieke en financiële gezondheid van jongeren te verbeteren. Het project focust op kansengelijkheid en sociale veiligheid. In juli 2025 volgt de evaluatie van de pilot. Als de resultaten positief zijn, wordt het project mogelijk voortgezet als vast onderdeel van het jongerenbeleid van de gemeente. De centrale locatie op het station maakt het project gemakkelijk toegankelijk voor jongeren.

Deel dit bericht
Geef reactie