De Kunstwinkel toont werk van Weerter en Limburgse kunstenaars

Kunst en Cultuur Reageer 2 min. leestijd
Werk van Jack Vreeke

Aan de Langpoort 7 in Weert is sinds kort De Kunstwinkel gevestigd: een expositieruimte waarin je iedere zaterdag en koopzondag vrijblijvend kunt genieten van het werk van Weerter en andere Limburgse kunstenaars.

De Kunstwinkel biedt werken aan van onder andere Eric Kierkels, Saskia Keijzers, Wijnand Theunissen, Louk Weijers en Jack Vreeke.

Kunstenaars

Jack Vreeke toont in De Kunstwinkel een aantal humoristische vormen van architectuur, voetenwerk en torren van Ko Keever. Zijn nummerhuisjes zijn samengesteld uit Bulgaarse huisnummerbordjes en zijn voeten zijn gemaakt van schoenmakersmallen en kentekenplaten. De torren bestaan uit assemblages van allerlei metalen onderdelen van uitgediende instrumenten. Ze geven een beeld van woorden die wel op tor eindigen, maar dat in werkelijkheid niet zijn, zoals de rookdetector en de reflector die broederlijk naast de transistor staan.  

Saskia Keijzers is sinds haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht altijd bezig met plastische experimenten op basis van driedimensionale werkvormen. Waarin zij niet terugschrikt is ’to kill your darlings’ om verder te komen. Saskia zoekt naar vorm- en kleuroverstijgende resultaten met een open oog voor innovatieve ontwikkelingen in het aanbod van de beschikbare materialen.  

Erik Kierkels exposeert in De Kunstwinkel een collectie schilderijen van groot formaat en beelden in brons.  Hij presenteert zijn thema’s paarden, stieren, figuren en engelen op stalen en stenen sokkels waarop de beelden lijken te zweven in de ruimte. Zijn schilderijen zijn vol sterke contrastrijke kleurcombinaties en net als zijn beelden energiek en krachtig in uitdrukking. Dit jaar is hij geselecteerd voor de grootste kunstbeurs van Nederland: PAN Amsterdam. 

Praktische informatie over De Kunstwinkel

De Kunstwinkel is gelegen aan de Langpoort 7 in Weert en is iedere zaterdag en koopzondag open van 13.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

Deel dit bericht
Geef reactie