Brandweerwagens op pad vanwege competitiedag in regio Weert

112 Reageer 1 min. leestijd
Competitiedag brandweer in 2023

Zaterdag zullen er brandweerwagens van verschillende korpsen door de regio rijden. Dit komt door de jaarlijkse competitiedag van het brandweercluster Weert. De 40ste editie van dit evenement brengt de brandweerlieden samen voor een uitdagende en leerzame dag.

Nabij de negen kazernes in de regio worden diverse scenario’s opgezet om de brandweerteams op de proef te stellen. De competitiedag brandweer regio Weert omvat alle korpsen, inclusief de bedrijfsbrandweer van Trespa. Zij strijden om de eerste plek en de Hans Beesems trofee. Het wordt ook wel een ‘carrouseldag’ genoemd, omdat de brandweerlieden telkens naar een andere locatie rijden voor hun volgende uitdaging.

Ondanks de oefeningen blijft de reguliere brandweerzorg gegarandeerd. Bij een echt incident rukt de dichtstbijzijnde brandweerwagen uit. Het kan dus zomaar voorkomen dat de brandweer uit Meijel in Stramproy een brand blust.

Kom je langs een locatie waar de brandweer bezig is met een uitdaging, dan zie je borden met ‘Oefening’ op straat staan. Je bent welkom om een kijkje te nemen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je geen hinder veroorzaakt voor de brandweerlieden en het overige verkeer.

Deel dit bericht
Geef reactie