Brandweerteams strijden om trofee tijdens feestelijke competitiedag

112 Reageer 1 min. leestijd

In het brandweercluster Weert vond vandaag de 40ste editie van de brandweercompetitiedag plaats. Teams van negen verschillende brandweerkorpsen, waaronder de bedrijfsbrandweer van Trespa, streden voor de felbegeerde Hans Beesems trofee.

Proeven en uitdagingen voor brandweerteams

De deelnemende teams moesten diverse proeven voltooien op verschillende locaties. Onder toezicht van waarnemers voerden ze opdrachten uit die hun vaardigheden en samenwerking op de proef stelden. De bedachte scenario’s varieerden in moeilijkheid, met een aantal verrassende wendingen die voor veel plezier zorgden onder de deelnemers. Het was tevens erg leerzaam.

Jubilea vieren tijdens de competitie

Deze speciale editie stond ook in het teken van twee bijzondere mijlpalen. Niet alleen vierde de brandweercompetitiedag haar 40-jarig bestaan, ook bestond de brandweer van Weert 300 jaar. Beide jubilea werden soms op ludieke wijze verwerkt in de scenario’s. Zowel actieve brandweerlieden als oudgedienden werden betrokken bij enkele opdrachten. Het bracht mooie anekdotes naar buiten.

Feestelijke afsluiting van de dag

Vanavond sluiten de brandweerlieden de dag af met een feestelijke avond. Tijdens dit samenzijn wordt de winnaar van de Hans Beesems trofee bekendgemaakt. De avond biedt ook de gelegenheid voor een reünie, waarbij huidige en oud-brandweerlieden elkaar kunnen ontmoeten en herinneringen ophalen.

Deel dit bericht
Geef reactie