Start van de Rozenkransmaand en inzegening Mariabeeld

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Inzegening Mariabeeld

De Rozenkransmaand is vanochtend feestelijk begonnen in de Sint Martinuskerk in Weert met een speciale eucharistieviering. Tijdens deze dienst zijn twee nieuwe leden van de Broederschap van Onze Lieve Vrouwe tot Weert geïnstalleerd. Aansluitend werd het gerestaureerde Mariabeeld, dat aan de buitenkant van de kerk staat, opnieuw ingezegend.

85 jaar na plaatsing

Het beeld, dat eerder beschadigd raakte, is nu in volle glorie hersteld. Precies 85 jaar na de plaatsing van het beeld werd het vanochtend gezegend door deken Honings. De kerk viering werd opgeluisterd met prachtige muziek van het koor van de Sint Martinuskerk, waarbij onder andere de “Kurze Festmesse” van Ignaz Reimann werd uitgevoerd.

Na de viering konden de aanwezigen samenkomen voor een informeel samenzijn in de nabijgelegen abdij. Dit moment bood gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en bij te praten over de viering. Dit gebeurde onder het genot van vlaai en koffie.

Installatie leden Broederschap

De nieuwe leden van de Broederschap, de heer J. uit België en de heer D. uit Weert, werden tijdens de dienst officieel geïnstalleerd. Zij zullen zich actief inzetten voor de verering van Maria en de tradities die daarbij horen.

Rozenhoedje

Gedurende de hele maand wordt dagelijks het Rozenhoedje gebeden in de Sint Martinuskerk. Dit gebeurt voorafgaand aan de ochtendmis op doordeweekse dagen om 8.45 uur en op zaterdagen om 11.45 uur. Iedereen is welkom om deel te nemen aan dit gebed.


Een fotobijdrage van Theo Van de Winkel

Deel dit bericht
Geef reactie