Lopers genieten van zonnige momenten bij de Hema Volksloop

Sport Reageer 3 min. leestijd

De 523e editie van de Hema Volksloop vond zondag plaats onder koelere, maar aangename omstandigheden. Na een periode van warmer weer, begon de jeugd om 9.30 uur aan de 1.3 en 2.5 kilometer. De temperatuur lag op een frisse 6 graden. Dit was ook de laatste competitieloop voor de Posno-Sport prijzen.

Bij de senioren, die om 10.00 uur startten voor de langere afstanden, was het aanvankelijk ook fris. Gelukkig werd het wat warmer toen de zon doorbrak. De lopers genoten van het parcours door de bossen en langs het water van de IJzeren Man.

Jubilarissen in de schijnwerpers

Deze keer was er geen huldiging vanwege 500 deelnames. Toch werden trouwe deelnemers geëerd. Jeff Mennen en Bart Jonkers voltooiden allebei hun tiende loop. Daarnaast hadden Geert Hertogs (200 deelnames) en Jack Naus (300 deelnames) een bijzondere mijlpaal. Zij werden door het team van de Hema Volksloop in het zonnetje gezet voor hun jarenlange betrokkenheid.

Nieuw parcoursrecord

Tijdens een eerdere editie vestigde Merel Stiekema een nieuw record. Ze verbeterde de tijd op de 4.0 kilometer voor vrouwen (16-39 jaar) met 32 seconden. Haar tijd ging van 18.11 naar 17.39. Voor deze prestatie ontving zij een aandenken.

Verhuizing inschrijflocatie

Op 3 november wijzigt de inschrijflocatie van de Hema Volksloop. Dennenoord is vanwege veranderingen niet langer beschikbaar als startlocatie. Daarom verhuist de inschrijving naar Duikvereniging De Peddemoeek aan de Kazernelaan 113a in Weert. Voorinschrijvers kunnen hier hun startnummers afhalen. Ook lopers die zich op de dag zelf willen inschrijven, kunnen terecht op deze nieuwe locatie. Parkeren kan bij het zwembad de IJzeren Man. Vanaf daar leiden bordjes de deelnemers naar de nieuwe inschrijflocatie en de start op de Voorhoeveweg. De korte afstand naar het parcours kan gebruikt worden om in te lopen.

Vooruitblik op 2025

De organisatie kijkt nu al tevreden terug naar het jaar 2024 vanwege een groei in het aantal deelnemers. Deze groei maakt de organisatie trots. Dankzij sponsors als Hema, Posno-Sport en andere lokale bedrijven kunnen jeugdlopers tot 15 jaar gratis meedoen. In 2025 viert de Hema Volksloop haar 45-jarig jubileum. De maandelijkse loop gaat dan onverminderd door. De volgende editie vindt plaats op 3 november.

Deel dit bericht
Geef reactie