Nieuwe Helden Next Level wint prijs op Limburgs Film Festival

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Nieuwe Helden Next Level wint prijs | Fotograaf: Rens Verspagen

Nieuwe Helden Next Level Weert heeft tijdens het Limburgs Film Festival op 6 oktober de prijs voor Beste Jongeren Prestatie gewonnen. De winnende film, Even Weg, werd door de jury geprezen om zijn indrukwekkende kwaliteit en de diepgaande, betekenisvolle boodschap.

In het juryrapport werd de film omschreven als “een goed neergezet verhaal met een diepere betekenisvolle onderlaag”. De film blinkt uit door de afwisseling tussen hoofd- en bijthema’s, ondersteund door prachtige muziek en visueel krachtige dansmomenten. De jury benadrukte de zorgvuldigheid waarmee de film is gemaakt, met lange takes, dynamisch camerawerk en complexe mise-en-scènes die volgens hen “waarlijk indrukwekkend” zijn. Een van de juryleden noemde Even Weg zelfs “kunst met de grote K” en sprak van een “topfilm”.

Nieuwe Helden Next Level Weert is trots op deze erkenning en dankt het Limburgs Film Festival voor de eer. Deze prijs is een belangrijke waardering voor de creatieve inspanningen en talenten van de jongeren die betrokken waren bij de productie. De film Even Weg is opnieuw te zien op 3 november bij Gotcha! Weert, in het kader van Weert Respecteert.

Over Nieuwe Helden Next Level

Nieuwe Helden Next Level biedt jongeren de kans om hun creatieve talenten te ontwikkelen en zich artistiek te uiten. De organisatie stimuleert samenwerking, innovatie en expressie door middel van verschillende kunstvormen zoals film, dans en theater.

Deel dit bericht
Geef reactie