Trek mee met de vogelwandeling op de Lauraheide

Natuur Reageer 2 min. leestijd
Lauraheide - Foto via IVN Weert e.o.

De Vogelwerkgroep van IVN Weert organiseert op zondag 13 oktober een bijzondere vogelwandeling door de Laurabossen en de Lauraheide. Iedereen met interesse in vogels en natuur is welkom om deel te nemen aan deze gratis activiteit.

Tijdens de wandeling verkennen de deelnemers zowel het bos als de open heide, wat een diversiteit aan vogelsoorten oplevert. In de voormalige productiebossen zijn onder andere Kuifmezen, Goudhanen en verschillende spechtensoorten te zien. Op de Lauraheide heb je kans om Boomleeuweriken, Roodborsttapuiten en Veldleeuweriken te spotten.

Met het broedseizoen achter de rug, laten sommige vogels zich nu goed horen, waaronder de Roodborst en Winterkoning. Het is een uitstekende gelegenheid om deze zangers beter te leren kennen in een rustige omgeving. Ook de vogeltrek is in volle gang, dus er zijn volop mogelijkheden om trekvogels waar te nemen.

Start vogelwandeling

De wandeling start om 08:00 uur bij NMC De IJzeren Man of om 08:15 uur bij het kruispunt van de Laurabosweg, Vlaamseweteringweg en Verlorenweg (zie blauwe pijl in onderstaande afbeelding). Het adres voor navigatie is Laurabosweg 4 (rode pijl in onderstaande afbeelding). De tocht is ongeveer 4 kilometer lang en duurt tot ongeveer 11:00 uur. Vergeet niet je verrekijker mee te nemen.

Deel dit bericht
Geef reactie