Toekomstbestendig bos Tungelerwallen krijgt vorm

Natuur Reageer 1 min. leestijd
Archieffoto WdG - Tungelerwallen

Natuurmonumenten start met werkzaamheden aan een toekomstbestendig bos op de Tungelerwallen. Aannemers verwijderen bomen om ruimte te maken voor een gevarieerd bos. Het werk duurt tot het einde van het jaar, en bezoekers kunnen overlast ervaren door de machines op de paden.

Meer biodiversiteit

Een toekomstbestendig bos is essentieel voor de biodiversiteit. Op de Tungelerwallen bestaat het bos voornamelijk uit grove dennen. Door bomen te verwijderen, krijgen loofbomen en jonge scheuten meer ruimte om te groeien. Dit zorgt voor een gezonder en gevarieerder ecosysteem waarin meer soorten planten en dieren kunnen leven. Tegelijkertijd vermindert het de kans op ziektes, plagen en natuurbranden.

Heide en bosranden in balans houden

Heide dreigt dicht te groeien zonder menselijk ingrijpen. Om de heide open te houden, verwijderen aannemers jonge dennen. Ze werken ook aan een geleidelijke overgang tussen bos en heide door langs de bosranden kleinschalig bomen en struiken te verwijderen. Dit draagt bij aan de balans tussen bos en heide, waardoor het landschap op de Tungelerwallen toekomstbestendig blijft.

Deel dit bericht
Geef reactie