Rogstaekers onthullen jubileumlogo en feestelijk programma

Vastelaovendj Reageer 3 min. leestijd

Stadsvastelaovendjvereniging de Rogstaekers bestaat in 2025 maar liefst 9×11 jaar en viert dit met een speciaal jubileumlogo en een uitgebreid jubileumprogramma.

9×11 jaor: Bekans ieëwig jonk

Onder dit motto schreven de Rogstaekers afgelopen zomer een ontwerpwedstrijd uit ter ere van hun 9×11-jarig bestaan. Verschillende Weerter creatievelingen stuurden hun ideeën in. Uiteindelijk koos de vakjury het ontwerp van Vastelaovendj-liefhebber Mark Koppen.

Mark Koppen: “Ik wilde vooral de jeugd en de toekomst benadrukken. Het dansmarietje (Huppelpupke) symboliseert dat. Op de achtergrond zie je de skyline van Weert met herkenbare gebouwen. Natuurlijk zijn ook het Köpke en de gouwe rog, die de Rogstaekers zo typeren, onderdeel van het geheel. Het geheel draait om lol, plezier en muziek, net als de Vastelaovendj. Het logo komt voort uit een boek dat het nieuwe hoofdstuk van 99 jaar Vastelaovendj in Weert inluidt.”

Vorst Jasper Heesakkers: “De jury was unaniem in haar keuze. Dit ontwerp bevat alles waar wij als vereniging voor staan en waar Wieërtenaren trots op kunnen zijn.”

Het logo zal het komende jaar overal te zien zijn en wordt ook als medaille uitgebracht. Vanaf 16 november is deze te koop via de webshop van de Rogstaekers: www.vvderogstaekers.nl.

Jubileumprogramma

Naast het logo presenteren de Rogstaekers een feestelijk programma ter ere van deze bijzondere mijlpaal.

Sezoensoeëpening (16 november)

Op zaterdag 16 november wordt het jubileumseizoen feestelijk gestart in de binnenstad. Samen met zusterverenigingen steken de Rogstaekers het Vastelaovendj-vuur aan. Daarna trekken de verenigingen langs verschillende cafés, waar artiesten optreden. Iedereen is van harte welkom voor een middag en avond vol gezelligheid.

Boonte Aovendj en Boonte Femiêle Middig (26 januari – 2 februari)

Een nieuw concept: een weekend vol bonte avonden en twee familiemiddagen. De Boonte Aovendj krijgt een frisse opzet met nieuwe elementen zoals een dansgroep, livemuziek en een koor. De lol en flauwekul blijven natuurlijk, dat verandert niet. Op zaterdagmiddag wordt de Jeugdpreens uitgeroepen, gevolgd door de onthulling van de grote Stadspreens tijdens de Gala Boonte Aovendj.

Jubileumfeestweekend (21-23 februari)

Het feestweekend vindt plaats van 21 t/m 23 februari. Op vrijdagavond is er een feestelijke sitzung in het Franciscushuis, ter ere van Weert als Europese Cultuur- en Carnavalsstad. Verwacht optredens van onder andere Beppie Kraft, Marjolein Heijntjes en Weerter Vastelaovendj-artiesten.

Zaterdagmiddag staat in het teken van de jeugd, gevolgd door een knalfeest op zaterdagavond met onder andere Big Benny en Moerepetazie. Zondagochtend is het tijd voor Frühshoppen, en zondagmiddag voor een gezellig matinee voor de ‘iets oudere jeugd’.

Naast deze jubileumactiviteiten vinden ook de jaarlijkse evenementen plaats, zoals de Grote Rogstaekersoptocht, het Boorebâl, de sleuteloverdracht en de Vastelaovendj-mis.

Meer details en de volledige agenda vind je op www.vvderogstaekers.nl en in de ‘Vastelaovendj inne stad’-app.

Bekijk een video waarin Mark Koppen en Vorst Jasper Heesakkers uitleg geven over het logo: https://youtu.be/MRiPXhC_Xeo

Deel dit bericht
Geef reactie