Leerlingen stellen scherpe vragen tijdens Burgemeestersontbijt

Kinderen 1 reactie 2 min. leestijd

Donderdagochtend 10 oktober mochten 40 leerlingen van OBS Molenakker ontbijten in het stadhuis van de gemeente Weert. Ze waren uitgenodigd voor het landelijke Burgemeestersontbijt en kregen de kans om de burgemeester onder het genot van een versgebakken broodje het hemd van het lijf te vragen.

Om 09.00 uur werden de leerlingen ontvangen in de raadszaal. Daar kregen ze van Bakkerij Broekmans uitleg over het ontbijt en mochten ze alvast een aantal vragen stellen aan de burgemeester. Na het maken van een groepsfoto op de trappen van het stadhuis was het tijd om aan te vallen.

Onder het genot van verse broodjes en boterhammen, fruit en yoghurt stelden de leerlingen de burgemeester verrassende vragen. “De Eindhovenseweg is mooi opgeknapt, maar als er een ambulance aankomt, waar moeten we dan met de auto heen nu de berm zo zacht is?” bijvoorbeeld. Of: “Waarom worden er in nieuwe wijken leuke speeltuintjes aangelegd, maar niet in oudere woonwijken?” De burgemeester nam uitgebreid de tijd om de vragen van de leerlingen te beantwoorden en adviseerde hen deze in een brief te zetten en vanuit de klas te richten aan het college van B&W.

Over het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Deze activiteiten vinden jaarlijks plaats om aandacht te besteden aan het welzijn en de gezondheid van kinderen. Veel kinderen ontbijten namelijk niet, niet altijd of niet gezond. Burgemeesters, bakkers en leerkrachten bundelen daarom hun krachten voor het organiseren van het Burgemeestersontbijt. Uit iedere deelnemende gemeente worden een willekeurige school en lokale bakker uitgekozen om deel te nemen en samen het gesprek over een goed ontbijt aan te gaan.

Deel dit bericht
1 reactie