Volgende week is het Focusweek Armoede in Weert

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Van 14 tot en met 18 oktober doet Weert mee met de Week tegen Armoede. Tijdens de Week tegen Armoede, die in Weert Focusweek Armoede genoemd wordt, vraagt de gemeente aandacht voor armoede. Daarnaast ondersteunt de gemeente activiteiten die door én voor inwoners, partners, onderwijsinstellingen en werkgevers georganiseerd worden. 

Programma Focusweek Armoede

Een derde van de huishoudens heeft moeite om rond te komen en schulden nemen toe, ook in Weert. Met de Focusweek Armoede wil de gemeente meer aandacht vragen voor armoede en laten zien wat er allemaal mogelijk is in Weert. Veel organisaties en vrijwilligers zijn actief en kunnen hulp bieden.

Hieronder vind je een overzicht van enkele activiteiten die tijdens de Focusweek Armoede in Weert plaatsvinden:

  • Risse Groep organiseert speciale activiteiten voor haar werknemers en biedt een driedelige cursus “Gezond en voordelig boodschappen doen” voor iedereen die met een kleiner budget gezonder wil leren eten.
  • Kennisinstituut Movisie organiseert voor iedereen de online challenge “Armoede beter begrijpen: verrijk je kennis in vijf dagen”.
  • Inwoners kunnen tijdens gedurende deze week met vragen en voor hulp terecht bij de aanschuiftafel van Punt Welzijn, en tijdens het inloopspreekuur van de Voorzieningenwijzer.
  • Heel Weert wordt opgeroepen om deel te nemen aan de actie “Geef een jas, verwarm een hart”. Hierbij worden winterjassen gedoneerd aan mensen die het nodig hebben.
  • Weerter Minima sluit op 18 oktober de week af met de lancering van een boekje waarin regelingen, initiatieven en hulpmogelijkheden voor inwoners met een laag inkomen gebundeld zijn.

Op www.weert.nl/focusweekarmoede staat het volledige programma van deze week. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Armoede kunnen we alleen samen aanpakken. Mooi dat zoveel betrokken organisaties zich hiervoor inzetten en samen met ons activiteiten organiseren tijdens de Week tegen Armoede. Daarmee creëren we meer bewustwording en kunnen we inwoners beter helpen.”

Deel dit bericht
Geef reactie