Bijeenkomst vrijwilligersverzekering voor verenigingen

Informatie Reageer 2 min. leestijd
Invullen verzekeringspapieren - Foto via: depositphotos

Op donderdag 21 november 2024 organiseert Punt Welzijn een gratis informatiebijeenkomst over de VNG vrijwilligersverzekering voor verenigingen. Deze verzekering, afgesloten door de gemeenten Weert en Nederweert, is speciaal bedoeld voor vrijwilligers actief binnen verenigingen of stichtingen.

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen binnen een vereniging of stichting die meer wil weten over de dekking en voorwaarden van de vrijwilligersverzekering voor verenigingen. Tijdens de sessie is er ruimte om specifieke vragen te stellen over dit onderwerp.

Vrijwilligersverzekering voor verenigingen

Vrijwilligers kunnen tijdens hun werk verschillende risico’s lopen. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin een vrijwilliger per ongeluk schade veroorzaakt bij een ander, eigendommen van vrijwilligers verloren gaan, of een ongeluk gebeurt tijdens vervoer met fiets of auto. Ook kunnen vrijwilligers persoonlijk aansprakelijk worden gesteld of letsel oplopen door de schuld van iemand anders. De VNG vrijwilligersverzekering voor verenigingen biedt bescherming tegen zulke risico’s.

Sjef Schmit, beëdigd makelaar in assurantiën, zal de bijeenkomst leiden. Hij legt op een heldere manier uit hoe de VNG vrijwilligersverzekering werkt en gebruikt praktijkvoorbeelden om de informatie te verduidelijken.

Praktische informatie

De gratis bijeenkomst vindt plaats in het Natuur- en Milieucentrum IJzeren Man, aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. De sessie start om 19.30 uur, met inloop vanaf 19.15 uur. Aanmelden kan tot en met maandag 18 november via de website van Punt Welzijn, onder het kopje ‘activiteiten’ en ‘vrijwillige inzet’.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via [email protected].

Deel dit bericht
Geef reactie