Feestelijke opening van BSO De Parel in Swartbroek

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Gisteren werd BSO De Parel in Swartbroek officieel geopend in het bijzijn van wethouder Martijn van den Heuvel en Bart Caris, voorzitter van het college van bestuur van Meerderweert. Cindy Brock, interim-directeur van basisschool Swartbroek, en Willem Hoeben van de Theaterkist waren er ook bij.

Willem Hoeben verzorgde het entertainment, terwijl de kinderen zich vermaakten met schminken en het versieren van wafels. Daarnaast was er een kleurwedstrijd waarmee kinderen een kinderfeestje konden winnen.

Dean, de eerste leerling die dit schooljaar naar de BSO ging, had de eer om het lint door te knippen. Hiermee opende hij de nieuwe buitenschoolse opvang officieel.

Aanwezigen

Naast ouders en kinderen waren er ook andere genodigden aanwezig, waaronder Linda Janssen, directrice van Kindcentrum Altweerterheide. Zij werd vergezeld door Paul Reijnders en Els Henderikx van de Stichting Verbreding School Altweerterheide, die een belangrijke rol speelden in de totstandkoming van de opvang daar. Gerda Koonen, voorzitter van de dorpsraad Swartbroek, was er eveneens om de opening te vieren.

Samenwerking

De samenwerking tussen basisschool Swartbroek en BSO De Parel begon in mei 2024. Dankzij intensieve samenwerking met de gemeente Weert en de GGD ging de opvang op tijd van start voor het nieuwe schooljaar. Het is vaak moeilijk voor kleinere scholen om opvang op locatie te realiseren, maar met de franchiseformule van Opvang Nieuwe Stijl is dit toch gelukt, net als eerder in Altweerterheide.

Deel dit bericht
Geef reactie