Leerlingen Widdonckschool onthullen AED en leren reanimeren

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Ook kinderen kunnen levens redden – die boodschap stond vandaag, tijdens World Restart a Heart Day, centraal op de Widdonckschool in Weert. Leerlingen onthulden daar de nieuwe AED, waarvoor zij tijdens hun jaarlijkse wintermarkt geld hebben ingezameld. Ook leerden ze van hun getrainde docenten hoe ze zelf kunnen reanimeren en daarmee écht het verschil maken.

Leren reanimeren

“Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten van levensbelang. Vaak zijn omstanders, zoals onze leerlingen, sneller ter plaatse dan de hulpdiensten. Door meteen met reanimeren te beginnen, kunnen we levens redden!”, aldus de Widdonckschool. Om die reden kregen de vso-leerlingen van de school vandaag les in reanimeren. Zo kunnen zijn, net zoals hun leerkrachten, direct in actie komen wanneer er een reanimatiemelding in de buurt is.

Onthulling AED

Voorafgaand aan de reanimatielessen werd bovendien de nieuwe AED onthuld die sinds kort geplaatst is aan de voorkant van het schoolgebouw van de Widdonckschool. Deze AED, die 24/7 beschikbaar is, is deels gefinancierd vanuit de opbrengst van de wintermarkt van het KEC afgelopen schooljaar. In februari overhandigden leerlingen van de Widdonckschool een cheque van € 1.114,- aan Stichting Hartsave Moesel. Deze stichting heeft eveneens een bijdrage gedaan aan de aanschaf van de nieuwe AED en zorgt door middel van donaties voor het onderhoud van alle AED’s in de wijk Moesel.

“Met deze AED kunnen we nog sneller hulp bieden in noodsituaties en onze buurt beter ondersteunen. Dit sluit perfect aan bij het thema van de dag en het belang van snel handelen bij een circulatiestilstand. Zo geven we onze leerlingen kennis en vaardigheden van onschatbare waarde mee”, aldus de Widdonckschool.

Deel dit bericht
Geef reactie