Ell verwelkomt hardlopers voor de 34e Halve van Ell

Sport Reageer 3 min. leestijd
Halve van Ell

Ell – De Halve van Ell blijft een uniek loopevenement, volledig georganiseerd door vrijwilligers. Op 24 november 2024 gaan hardlopers de uitdaging aan met drie afstanden: 8 kilometer, 13 kilometer en de officiële halve marathon van 21 kilometer.

Een rijke geschiedenis

37 jaar geleden begon dit loopevenement als de Halve van Swartbroek. Door de jaren heen groeide het uit tot een vaste traditie. Na de verhuizing naar Ell en een pauze van drie jaar (twee vanwege corona, één door de verhuizing), vindt de 34e editie opnieuw plaats in het dorp Ell.

Belangrijke informatie 34e Halve van Ell

Op zondag 24 november klinkt het startschot om 10.30 uur op de Kampstraat in Ell. De finishlijn bevindt zich op de Hunnissenstraat. De routes, met afstanden van 8, 13 en 21 kilometer, leiden de deelnemers door prachtige dorpen als Haler, Hunsel, Neeritter en Ittervoort. De halve marathon is officieel gecertificeerd, waardoor de afstand volledig klopt.

Inzet van vrijwilligers blijft cruciaal

Ook dit jaar dragen meer dan 50 vrijwilligers bij aan het succes van de Halve van Ell. Zij regelen de organisatie, catering, parcours, tijdregistratie en verkeersbegeleiding. Hun inzet zorgt ervoor dat het evenement elk jaar op een professionele manier kan worden uitgevoerd, zelfs in een tijd waarin veel andere organisaties kampen met een tekort aan vrijwilligers.

Inschrijven en tijdregistratie

Deelnemers kunnen zich tot en met 17 november 2024 online inschrijven via de website van De Grenslaupers. Na deze datum geldt een toeslag van € 7,50. De tijdregistratie gebeurt met behulp van chiptiming, waarbij de netto tijd wordt gemeten vanaf het moment dat de deelnemer de start- en finishmat passeert.

Groepen en teams

Teams van 11 personen kunnen zich ook inschrijven als groep. De 11e deelnemer doet gratis mee, exclusief de kosten voor een medaille, mocht de groep zich inschrijven voor de halve marathon.

Meer informatie over 34e Halve van Ell

Meer details over het evenement en inschrijvingen vind je op www.degrenslaupers.nl of schrijf je direct in via https://inschrijven.nl/form/2024112416360-nl. Voor vragen kun je terecht bij [email protected].

Deel dit bericht
Geef reactie