Feestelijke stoet met muziek en dans in Weerter binnenstad

Kunst en Cultuur Reageer 2 min. leestijd

Een vrolijke verrassing voor iedereen die vanmiddag door de Weerter binnenstad wandelde. Een kleurrijke stoet met internationale muziekgezelschappen trok door de straten. Bezoekers genoten van een gevarieerd aanbod aan muzikale klanken en dans. De optocht was onderdeel van het Internationaal Volksdansfestival, dat dit weekend plaatsvindt in het Franciscus Huis.

Kleurrijke stoet

Het festival wordt georganiseerd ter ere van het 50-jarig jubileum van Volksdansgroep Wertha, die in 1974 werd opgericht. Gisteravond vond er al een sfeervolle dansavond plaats in het Franciscus Huis, waar bezoekers konden genieten van live muziek en optredens van internationale gasten.

De festiviteiten gingen vanochtend verder met een bijzondere mis in de dekenale Sint Martinuskerk, waarbij de gezelschappen de viering muzikaal opluisterden. Later op de dag trok de optocht door de binnenstad van Weert, waar publiek langs de route de dansers en muzikanten bewonderde.

Internationaal Volksdansfestival Weert

Vanavond staat er nog een muzikale avond op het programma van het Internationaal Volksdansfestival in Weert. Dit met een afwisselende show vol folklore, muziek en dans. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar via de speciale website. Voor wie nog last minute een unieke culturele ervaring wil meemaken. Vanavond is er nog een kans om diverse culturen te ontdekken.

Bekijk een sfeervideo van de optocht: https://youtu.be/xrwmeze4PIw

Deel dit bericht
Geef reactie