Karg vertrokken bij GroenLinks Weert vanwege ‘onveilige werksfeer’

Politiek Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Raadslid Karg

Tavinho Karg, die recent besloot zijn zetel in de gemeenteraad van Weert te behouden en als onafhankelijk raadslid verder te gaan, heeft nu een verklaring afgegeven waarin hij zijn beslissing nader toelicht. Dit volgt op het eerdere bericht van 19 oktober j.l., waarin GroenLinks Weert Karg’s zetelbehoud als ‘ondemocratisch’ en ‘zetelroof’ bestempelde.

In zijn verklaring betreurt Karg de manier waarop GroenLinks Weert met de situatie is omgegaan en spreekt hij zich uit tegen de negatieve campagne van de partij. “Ik betreur het ten zeerste dat GroenLinks Weert met een negatieve campagne naar buiten treedt. Ik besluit er niet in mee te gaan en laat het door de toekomst bepalen,” aldus Karg.

Daarnaast legt hij uit waarom hij ervoor heeft gekozen als raadslid door te gaan. “Ik ben de politiek ingegaan om de stem te zijn van velen die niet gehoord of gezien worden. Ik vond en vind nog steeds dat GroenLinks het dichtst bij mij staat,” verklaart Karg. Echter, hij noemt een onveilige werksfeer binnen de partij als de reden voor zijn vertrek. “De werksfeer werd onveilig voor mij, wat ertoe leidde dat ik niet meer mezelf kon zijn, en dus leed mijn werk als raadslid eronder.”

Karg benadrukt dat zijn beslissing om onafhankelijk door te gaan vooral is ingegeven door zijn wens om zijn werk voor de inwoners van Weert voort te zetten.

Deel dit bericht
Geef reactie