Peuters gaan de strijd aan tijdens loopfietsenrace

Kinderen Reageer 2 min. leestijd
Peuters gaan de strijd aan tijdens loopfietsenrace

Woensdagochtend 23 oktober gingen tientallen peuters de strijd met elkaar aan tijdens een heuse loopfietsenrace. Kinderen van 2 tot 4 jaar legden een parcours af van zo’n 200 meter en ontvingen daarvoor als beloning een medaille en een diploma. Succes gegarandeerd, want meedoen was het enige dat telde.

Onder een heerlijk herfstzonnetje werd het parcours dan ook door de ene peuter in volle vaart afgelegd, terwijl de ander na de tweede bocht rechtsomkeert maakte. Voorafgaand aan de race hadden de kinderen de mogelijkheid om alvast een aantal oefenrondjes over het parcours te rijden met hun ouders, grootouders of grote broers en zussen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt, waardoor er de hele ochtend verkeersdrukte heerste op de speciaal ingerichte peuterfietspaden aan de Parklaan.

En dat was natuurlijk precies de bedoeling van de organisatoren van de loopfietsenrace: Humankind, AV Weert en Punt Welzijn. Met dit initiatief, dat mede mogelijk gemaakt werd door het Sportakkoord Weert, wilden zij de peuters het plezier van bewegen zelf laten ervaren. Aan de afwisselend gespannen en enthousiaste gezichtjes van de jonge Weertenaren te zien, is dat gelukt. Moe maar voldaan poseerden zij na het in ontvangst nemen van hun medaille en diploma op het erepodium alvorens ze een leuke ervaring rijker huiswaarts keerden.


Fotobijdrage van Theo Van de Winkel

Deel dit bericht
Geef reactie