Munttheater viert jubileum met kunstsokken voor het goede doel

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Kunstsokken Munttheater

Het Munttheater in Weert viert haar 50-jarig jubileum. Ter ere van deze mijlpaal ontvangen artiesten een speciaal cadeau: kunstsokken voor het goede doel. Naast de traditionele Weerter vlaai in de kleedkamer krijgen de artiesten unieke sokken. Het ontwerp is gebaseerd op het kunstwerk ‘Hilo de oro escenario para coser corazones’. Dit werk, van de Spaanse kunstenares Angeles Nieto, die in Thorn woont siert ook de foyer van het Munttheater en de programmabrochure.

Warme voeten en steun voor goede doelen

Het Munttheater werkt samen met Stichting Let’s do GOODS om met de verkoop van de kunstsokken een goed doel te steunen. Voor elk paar dat verkocht wordt, doneert het Munttheater een paar warme sokken aan daklozen in de regio Weert. Volgens Let’s do GOODS is er namelijk een groot tekort aan sokken bij kledingdonaties. Veel sokken belanden versleten in de prullenbak. Mensen die afhankelijk zijn van kledinginzamelingen hebben daardoor een groot tekort. Dankzij deze actie krijgen daklozen nieuwe sokken voor elk paar dat je koopt. De donatiesokken worden gemaakt in de Social Sock Factory, waar daklozen werkervaring opdoen in samenwerking met het Leger des Heils.

Gratis theater voor kinderen dankzij kunstsokken

Een deel van de opbrengst gaat naar een actie die kinderen tot 12 jaar gratis toegang geeft tot het Munttheater. Onder begeleiding van een volwassene kunnen ze een familievoorstelling bezoeken. Dit initiatief maakt deel uit van de jubileumviering van het Munttheater.

Kunstsokken kopen voor een goed doel

De unieke Munttheater kunstsokken zijn vanaf deze week te koop voor het publiek. Voor €10,- per paar koop je niet alleen een origineel cadeau, maar steun je ook een goed doel. De sokken zijn in twee kleuren beschikbaar en vormen een perfect geschenk voor de feestdagen. Meer informatie over de openingstijden van de theaterkassa, kijk op: Munttheater.nl.

Deel dit bericht
Geef reactie