Southbrass tijdens vijfde Ellenthaler MusikantenFest in Ell

Uitgaan Reageer 1 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Ell – Op zondagmiddag 17 november zal de Zuid-Tiroler blaaskapel Southbrass optreden in Ell, tijdens het vijfde Ellenthaler MusikantenFest.

Deze zeven vrolijke jongens brengen hun liefde voor blaasmuziek samen op het podium en vertalen het in een mix van gevarieerde blaasmuziekstijlen. Van traditionele Böhmische polka’s, moderne eigentijdse composities, bekende covers en zelf een rockmedley van AC/DC in een ‘blaasmuziekjasje’ mag niet ontbreken.

Naast Southbrass zullen ook Die Original Maaskapelle uit Wessem en Die Ellenthaler Musikanten uit Ell optredens verzorgen tijdens het Ellenthaler MusikantenFest. De Maaskapel is een echte ‘Stimmungskapelle’: niet één genre blaasmuziek, maar een mix van verschillende stijlen. Dat is het handelsmerk. Het repertoire van de kapel strekt zich dan ook uit van Egerländer en Böhmische muziek tot Limburgse liedjes en Duitse schlagers. Dit alles soms afgewisseld met zang en solistische optredens.

Die Ellenthaler Musikanten zullen als organisator van het MusikantenFest de middag openen met een gevarieerd programma, waarbij de nieuwe Oostenrijkse en Zuid-Duitse blaasmuziek de boventoon voert maar zeker ook enkele bekende klassiekers uit het brede scala van blaasmuziek te horen zijn.

Praktische informatie over het Ellenthaler MusikantenFest

  • Datum: zondag 17 november 2024
  • Locatie: BMV Ellenhof, Scheijmansplein 18 in Ell
  • Aanvang: 13.00 uur
  • Meer informatie en toegangskaarten: wwww.ellona.nl/musikantenfest

Deel dit bericht
Geef reactie