Natuurwerkdag in Limburg van 1 t/m 3 november

Samen aan het werk voor natuur dichtbij huis 

Natuur Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto Tungelerwallen

Maar liefst 40 Limburgse natuurverenigingen en organisaties nodigen je uit om tijdens Natuurwerkdag, op vrijdag 1 t/m zondag 3 november, een handje mee te helpen bij het onderhoud van de natuur. Onder het motto “Samen voor natuur dichtbij huis” wordt er in elke Limburgse gemeente een activiteit georganiseerd waarbij je alleen, met vrienden of met je kinderen mee kan helpen het landschap mooi te maken. 

‘’De natuurwerkdag is een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen met anderen iets te doen voor de natuur bij jou in de buurt. Alleen samen vergroten we onze positieve impact en krijgen we natuurklussen gedaan’’, meldt Het Limburgs Landschap, aanjager van Natuurwerkdag in Limburg. 

De nationale Natuurwerkdag is in Limburg al jaren een groot succes. Dit jaar kun je in het eerste weekend van november op een recordaantal van veertig plekken in Limburg werken aan een mooier Limburg. Zo kun je in de omgeving van Weert onder andere aan de slag met heide- en stuifzandherstel in de Tungelerwallen of werken aan meer diversiteit rondom het Weerterbos.

Zelf een steentje bijdragen?  

Benieuwd waar jij in Limburg aan de slag kan gaan? Op elke Natuurwerkdagplek is het werk anders: er wordt geknot, gesnoeid, gemaaid en gebaggerd. Er wordt voor dassen, vlinders, orchideeën en hagedissen gewerkt. Er wordt bij kleine poelen op lieflijke plekken en met prachtige uitzichten op heidevelden gewerkt. Sommige werkzaamheden vergen kracht, andere werkzaamheden kunnen met een slimme aanpak en enige volharding uitgevoerd worden. Tot slot kan op bijna alle locaties door jong én oud gewerkt worden. Kijk voor meer informatie en de locaties op www.natuurwerkdag.nl.

Deel dit bericht
Geef reactie