MTB, Gravel en meer tijdens Land van Horne toertocht

Sport Reageer 3 min. leestijd
Archieffoto WdG - Toertocht

Op zondag 10 november 2024 organiseert TWC Weert de 10e editie van de Land van Horne Toertocht, met een uitgebreid programma vol MTB, Gravelride en een clinic voor jonge fietsers. In tien jaar tijd is dit evenement uitgegroeid tot één van de grootste fietstochten in de regio, met al meer dan 7.000 deelnemers.

Begonnen in 2014 als een pure MTB-toertocht, biedt het evenement nu ook een Gravelride (sinds 2022) en een populaire MTB-Clinic (toegevoegd in 2021). Deze drie onderdelen trekken elk een eigen publiek van fietsliefhebbers, maar vormen samen één unieke fietsdag.

MTB Toertocht

De toertocht biedt afstanden van 65, 55, 40 en 30 km, geschikt voor zowel ervaren als beginnende mountainbikers. Nieuw dit jaar is de route die door twee boerenbedrijven loopt, waar deelnemers langs de koeien fietsen en verse melk kunnen proeven. Voor jonge rijders is er een kidsroute van 20 km met een eigen rustpunt.

MTB Deluxe

De MTB Deluxe-variant is speciaal voor de bourgondische fietser. De dag begint met een kop Nespresso-koffie, en onderweg worden deelnemers getrakteerd op soep, energiedrank, koeken en fruit. Na afloop ontvangen zij een hamburger en een Belgisch biertje in de Deluxe-tent bij de finish. Voorinschrijving is verplicht via Fietssport.nl.

Gravelride

De Gravelride biedt routes van 80 en 100 km, met een kortere variant van 60 km voor minder technische gravelroutes. De route loopt door prachtige natuurgebieden zoals het Weerterbos, de Strabrechtse Heide en het Brabants Landschap. Net als bij de MTB Deluxe begint de Gravelride met een kop koffie, gevolgd door een rustpunt met uitgebreide verzorging en afsluiting in de Deluxe-tent.

MTB-Clinic voor de jeugd

Voor jonge fietsers (6-18 jaar) biedt TWC Weert een gratis clinic onder leiding van gecertificeerde trainers. De clinic wordt mogelijk gemaakt door samenwerking met Limburg Cycling en de gemeente Weert. Na de clinic krijgen deelnemers een hamburger, frisdrank en een goodybag. Aanmelden kan via [email protected].

Meer informatie Land van Horne Toertocht

Deelnemers kunnen zich op de dag zelf inschrijven van 8:30 tot 10:30 uur bij Partycentrum De Sluis in Weert, of vooraf via TWC Weert en Fietssport.nl. Het inschrijfgeld bedraagt €7,50 (NTFU-leden: €6,50), en deelname aan de Gravelride en MTB Deluxe kost €15,00 (NTFU-leden: €12,00). Voor jongeren tot 16 jaar is deelname gratis (uitgezonderd Gravelride en MTB Deluxe).

Alle informatie is te vinden via de website van TWC Weert.

Deel dit bericht
Geef reactie