Nieuwe maatregelen voor verkeersveiligheid Budel-Dorplein

Werkzaamheden Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Verkeersoverlast in Budel-Dorplein

Budel-Dorplein – Vanaf 4 november voert de gemeente Cranendonck werkzaamheden uit aan de Fabrieksstraat en Hoofdstraat in Budel-Dorplein. Deze aanpassingen verbeteren de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het dorp. De maatregelen zijn volgens de gemeente opgesteld in overleg met buurtbewoners, die eerder actie voerden ten behoeve van snelheidsremmendende maatregelen.

Verkeersveiligheid en leefbaarheid in Budel-Dorplein

De eerste maatregelen, zoals de invoering van een 30 km-zone en het plaatsen van bloembakken, zijn in april 2024 uitgevoerd. Deze verbeteringen zorgen nu al voor een veiligere omgeving. De aankomende aanpassingen bouwen hierop voort en richten zich op een betere doorstroming en meer veiligheid voor alle weggebruikers.

Planning en fasering van de werkzaamheden

Om de bereikbaarheid te behouden, voert men de werkzaamheden gefaseerd uit. Op 4 november sluit de Fabrieksstraat ter hoogte van de komgrens. Dit deel van de weg, tussen de Hoofdstraat en de Heuvel, blijft afgesloten tot 11 november. Vanaf 12 november tot en met 20 december volgt een afsluiting van de Hoofdstraat, waarvoor omleidingen zijn ingesteld.

Concrete aanpassingen en vergroening

De werkzaamheden omvatten onder meer het plaatsen van busdrempels bij wegversmallingen, het verhogen van het kruispunt Fabrieksstraat – Hoofdstraat en asfaltonderhoud. Verder komen er inritconstructies bij de Theo Stevenslaan en Gebr. Looijmanslaan, en langs de Hoofdstraat voegt men extra groen toe. Deze maatregelen geven de straten een veiligere en groenere uitstraling. De verwachte einddatum van het project is 20 december, afhankelijk van het weer.

Terugblik van de bewonersactie vorig jaar: https://youtu.be/sUvWz07yVr0

Deel dit bericht
Geef reactie